22 Ağustos 2017 Salı

'Güzeller İçinden Bir Seni Seçtim'

Güzel olmak hepimiz için birinci sırada değil mi hadi biraz dürüst olalım.. Aynaya bakınca kusurları görmek istemediğimizdendir ki güzellik uğruna estetik, kozmetik, anti aging kremleri.. için hem zaman hem para harcamıyor muyuz?

Güzel olmak önemli midir? Felsefede güzelliğin göreceliliği hakkında ' insan türüyle karşılaştırıldığında en güzel maymun çirkindir.'(Eflatun), ' Her şey uyum sağladığı amaçla ilişkisi içinde iyi ve güzeldir.'(Xenophon,Memorabilia).. Bunlar gibi bir çok felsefik yaklaşımdan güzelliği tanımladığımızda hiç bu yapay güzelliklere gerek kalmıyor sanki! O halde hadi doğal güzellik yöntemlerine bir göz atalım. Öncelikle makyaj yapmadan doğal güzel olmanın yollarını ele alırsak cilt güzelliği için yoğurt maskeleri, kadını kadın yapan saçlarımızın dolgunluğu ve bakımı, cildi ölü deriden kurtaran peelingler, sivilce ve lekelerden kurtulmak ya da en aza indirgemek için yöntemlere değinelim.

Geçtiğimiz günlerde eski bir arkadaşımın uygulayarak saçlarında net dolgunluk yaşadığı bir sırrı sizlerle paylaşmak istiyorum.. Saç uçlarınıza argan yağı ve saç diplerinize yılan yağı sürerek 3 ya da 4 saat bekleyin. Bunu haftada 1 ya da 2 kez tekrarladığınızda aradaki farkı göreceksiniz.

Cildiniz için güzellik sırlarından biri de yüzünüzü temizleme sütü ile temizledikten sonra sade soda ile yüzünüze makyaj pamuğu yardımıyla yedirin ve cildinizin sodayı emmesini bekleyin göreceksiniz cildinizde parlak ve doğal bir görünüz elde eleceksiniz.

Güne başlarken dayanabildiğiniz kadar soğuk duşla başlayın. Cildinizin daha dinç olmasını teninizin yumuşak ve pürüssüzleşmesini sağlayacaksınız.

Güzel görünmenin başında zinde bir görüntü en önemli sıralarda yer alıyorsa sizin için önerim limonlu su içmek olacak. Hem cilt güzelliğiniz, hem toksinleri atmak hem de fazlalıklardan kurtulmak için bir bardak kaynar suya iki ya da üç dilim liman atarak biraz beklettikten sonra içiniz. Zinde görünmenin diğer sırrı da düzenli uyku uyumak ve tabiki bol su tüketimi.

Gülümsemeyi unutmayın ve kendinize güvenin unutmayın makyaj yapmak araçtır ancak makyajı yapmadıgınızda kendinizi çirkin ve değersiz hissediyorsanız onun arkasına saklanmış maskelenmiş olursunuz. Bu güvensizlik sizin özel hayatınıza hatta duruşunuza bile yansıyacaktır.

Sevgiyle Kalın..









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder