29 Ağustos 2017 Salı

ZİLHİCCE 7. GÜNÜ

Merhaba,

Zilhicce ayının ilk on günü dünyada günlerin en üstünüdür. Bu ayda yapılan ibadetler diğer günlerde yapılan iyi amellerden daha makbuldür. Peygamberimiz 'Zilhicce'nin ilk on gününde yapılan ibadetler diğer aylarda yapılan amellerden, Allah(cc) nezdinde daha makbuldür.' buyurmuştur.

Zilhicce ayı ayların on ikincisidir ve bu aylarda savaşmanın haram kılındığı ayların ikincisidir. Yıl içindeki en faziletli günler Ramazan ayından sonra Arefe günü, Aşure Günün, Zilhicce ve Muharrem ayının ilk on günleridir. Bu aylar arasında da en kıymetlisi Zilhicce'dir.

Zilhicce ayının yedinci günü öyle bir gündür ki Allah(cc) cehennem kapılarını kapatır. Zilhicce günleri geçmedikçe açmaz. Bir kimse o gün oruçllu olsa Allah(cc) otuz güçlük kapısı kapatır, otuz kolaylık kapısı açar.

Zilhicce ayının 7. 8. 9. günlerinde Tövbe ve Hacet namazı kılınır. Öğle namazı ile ikindi namazı arasında 4 rekat namaz kılınır. Bu namazın her rekatında Fatiha suresi sonrasında 3 kadir suresi 21 ihlas suresi okunur. Her günün orucu bir senelik oruca kılınan namazlar da kadir gecesine denktir.

7. günün dua ve tesbihleri;

Hz. Eyüp'in Duası : 'Rabbi inni messeniyeddurru ve ente erhamürrahimin.'
Manası: 'Ya Rabbi zarar bana dokundu. Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. Bana merhamet eyle yarabbi.'
Ayrıca 7. günü, 'Yasin Suresi el-Hac Ayeti' okunur.
3 tekbir ve 33 defa da : 'Allahümme ğallik lena ebvabel cehim'
Manası: 'Allahım cehennem kapılarını bizim için kapat'

Bu kıymetli günleri ibadetle geçirmeniz dileğiyle..

Sevgiyle Kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder