11 Eylül 2017 Pazartesi

Bu Kalp Cennete Gider mi?

Merhabalar,

Haydi bugün hayata bi mola verelim..Durup soruyor muyuz arada bu hayat mücadelesi arasinda.. 'Neden geldik biz bu dünyaya? Yaradılışımızın amacı ne?' Dalıp gidiyoruz hayat macerasına..

Ne kalpler kırıyoruz ne canlar yakıyoruz.. Kendimizi görmekten görüyor muyuz muhtaçları?

O halde bugün bir başka gün olsun bakalım bugün kime vakit ayırmayı unuttuysak ona ayıralım.

Sabahları sahip olduğumuz her şey kendimizin sanıp tabiri caizse beş karış suratla yataktan kalkıyoruz. Peki ya bugün son günümüz olduğunu bilseydik nasıl olurdu?

Hayat bir sel gibi kapılıp gidiyoruz telaşesine. Aradabir durup dinlenmek, kendini dinlemek dengeyi kurmak gerek. İslâm 'denge'demektir. Tüm ilişkilerde dengeyi sağlamak insani iç huzura yöneltir. İslamda sadece vericilikte ve Allah aşkında aşırıya gidilebilir. Allah'ın gönderdiği peygamberler güzel ahlakı topluma aşılamış ve topluma güzel örnek olaylarla ibret olmuşlardır. Onların hayatlarını incelemek de ne rahat bir hayat yaşadığımızı ve şükredecek ne çok sebebimiz varken mutsuz olmaya sebep aradığımızı daha net görebiliriz.

O halde başkalarının mutluluğu bizi mutlu etsin, kendimizi başkalarıyla kıyaslayıp mutsuz olmak yerine sahip olduğumuz her şey için şükredelim. Paylaşalım, nasıl dinimizde vericilikte sınır koymamış yaradan. Görelim muhtacı, biz varlık içindeyken sevgiye,saygıya açları.. Daha duyarlı günlere..

Sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder