31 Ağustos 2017 Perşembe

Bayramda Huzurevi Ziyareti

Nerde o eski bayramlar demek istemiyorum ama bir baksaniza günümüzde bayram tatil demek. Eski bayramlar gibi akraba ziyaretleri, dedelerin evlerindeki o büyük geniş saray gibi sofralar, güzel muhabbetler, özlem gidermeceler kaldi mi?
Bu bayram Istanbulda yari özel bir huzurevini ziyarete gittik evlatlarinin yolunu gözleyen bir dolu ihtiyar gördüm özetle.. Kendileri orda ama akillari evlerinde evlatlarinda kalmis. Almazlar mi bizi evde bir kenarda otururuz zararimiz olur mu diye bize soruyorlar. Heralde bu hayatin en zor sorusu.. Ne denir ki?
Bayramlari bir kenara koyalim buyuklerimize sevgimiz, saygimiz, bagliligimiz kaldi mi bizim? Allah evladin önce hayirlisini, vicdanlisini versin insana. Ne nesiller yetistirmisler ama gelin görün ki yalnızlığa mahkum edilmisler.
Eskiden bir evde bir çok aile kalir bir kişinin maaşıyla geçinirmiş. Şimdi iki kişi yaşıyor ikisi de çalışıyor ama para yetmiyor. Nerde kaldi bu paranin bereketi? Kendini düşünmekten başka şeyi görmeyen bunalımlı bir yeni nesiliz. Kimsenin kimseye faydası yok sözü günümüzde yerini bulmuş.
Saygi sevgi dolu, heyecanlı çocukluğunuzdaki gibi nice bayramlariniz olsun..
Herkese Hayirli Bayramlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder